Törmäsin äskettäin Työpisteen sivulla artikkeliin, jossa pohdittiin voiko strategia ihan oikeasti antaa meille jotakin? Pirullinen kysymys ainakin sellaiselle henkilölle, joka on juuri käynyt läpi reilun puolen vuoden raastavan työrupeaman uuden kaupunkistrategian kirjoittamiseksi.

Strategian saama vastaanotto on ollut kirjava, vaikka prosessiin on yritetty ottaa mukaan kuntalaisia, yrityksiä, työntekijöitä, kehittäjiä, mediaa ja virkamiehiä sekä valmistelun, että nyt jalkauttamisen aikana. Olen henkilökohtaisesti saanut mahdollisuuden kulkea pitkin erilaisia tilaisuuksia maallikkosaarnaajana kertomassa strategista ilosanomaa paremmasta Jämsästä.

Kulkiessani olen huomannut, että strateginen kieli ei useinkaan meitä puhuttele, sillä visioineen, arvoineen, taistelukenttineen ja avaintaisteluineen se jää valitettavan kauas meidän kaikkien arkityöstä. Varsinkin suurissa organisaatioissa, millainen myös Jämsän kaupunki on, organisaatiotason strategia usein jääkin väistämättä melko abstraktiksi.

Kun strategia on kuitenkin laadittu laajassa yhteistyössä eri tahojen kanssa ja siitä on pyritty kertomaan avoimesti eri kanavia hyväksi käyttäen, odotukset strategian konkreettisuudesta ovat kasvaneet. Siitä on odotettu ohjenuoraa, mikä auttaa arkielämän tilanteissa ja päätöksenteossa. 

Arkisten ongelmien ratkojaksi nykyisestä kaupunkistrategiasta ei suoraan ole, mutta ohjenuoraksi hyvinkin. Sipposen Jouni, Työterveyslaitoksen kehittämiskonsultti toteaa jutussaan:" Strategiaa ei siis tule hylätä kelvottomana, jos siitä ei löydy suoria ohjeita omaan tai tiimin toimintaan. On katsottava hieman kauempaa ja arvioitava, osoittaako se meille tavoittelemisen arvoisen päämäärän ja kulkukelpoisen polun tähän päämäärään. Tätä sen meille tulisi tarjota, ja tätä meillä on strategialta oikeus – jopa velvollisuus – vaatia."

Kaukaa katsominen ei ole aina helppoa ja siksi Jämsän parempi tulevaisuus 2020 - strategian toimeenpano on vastuutettu työryhmille. Työryhmien tavoitteena on ensisijaisesti strategian toimeenpaneminen, mutta odotan niiden jäsenten toimivan myös tulkkeina sille, miten strategiaa käytännössä viedään sinne arjen tasolle. Yhden keski-ikäisen naisihmisen hartiat eivät siihen riitä varsinkaan nyt, kun strategian toimeenpanon varsinainen johtaja on kaupungissamme vaihtumassa.